“We zijn nog maar net begonnen”

Op 4 september 2020 is het 5 jaar geleden dat Bauhaus het Nederlandse retaillandschap betrad met de eerste vestiging van de bouwmarkt, in Groningen. Hengelo en Venlo volgden en in de afgelopen jaren heeft Bauhaus bewezen een speler van formaat te zijn. Niet alleen in meters, maar zeker ook in service. Bauhaus staat nu met 3 vestigingen en de webshop voor reserveren & afhalen. Maar de ambities zijn groot. 

“Dat we met Bauhaus een succesvolle formule hebben, staat vast. Maar het avontuur begint pas net!” Herwin Oost, algemeen directeur Bauhaus Nederland, kijkt vooruit: “Met ons nieuwste bouwcentrum in Den Hoorn kunnen we onze succesvolle Bauhaus-formule voor het eerst naar de Randstad brengen. En dan gestaag toe naar landelijke dekking”. Ook online worden er flinke stappen gezet. “Momenteel werkt een team achter de schermen hard aan de lancering van onze full-commerce webshop, met thuisbezorging!”

37

In de vestiging Groningen, waar Herwin Oost als vestigingsmanager startte, zijn nog steeds 37 mensen in dienst die vanaf dag één bij Bauhaus werken. Het is tekenend voor de cultuur van de multinational die draait om samenwerking en partnership. In de eerste coronacrisismaanden aarzelfde Bauhaus niet om direct met de leveranciers te communiceren over flexibilisering van voorwaarden en hoe daarin samen op te trekken. Het gaf rust en voorkwam lege schappen. Oost moedigde de relaties zelfs aan zich te melden als er continuïteitsproblemen waren onder het motto: ‘Samen lossen we dit op’.

Bescheiden feestje

Bauhaus viert het eerste lustrum met een mooi feest. Tussen 28 augustus en 6 september maken klanten o.a. kans op een ticket voor de drive-in bioscoop die op 19 september wordt georganiseerd op de parkeerplaats van alle vestigingen. Natuurlijk coronaproof!

Bron: Website Bauhaus

Datum: 28/08/2020